Filips II onmachtig koning
Geoffrey Parker

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

,

EAN

In de lage landen kennen we hem vooral vanwege zijn bloedige vervolging van protestanten en als grote tegenstander in de Opstand. Maar Filips II was heerser over een rijk ‘waar de zon nooit onderging’. Behalve een wereldrijk erfde de Spaanse koning enorme schulden en een zwaar vervuilde genenpoel.

Filips bracht zijn regeerperiode vooral door achter zijn bureau. Daar zat hij tot diep in de nacht dossiers te bestuderen en correspondentie te beantwoorden. Met zijn obsessieve neiging om alles in de hand te houden verdronk hij in de bureaucratie van zijn rijk, en verloor juist daardoor de controle.

In deze onweerstaanbare biografie schetst de prominente historicus Geoffrey Parker het leven van een hartstochtelijk katholiek en een heerser die niet kon delegeren. Parker kon putten uit een buitengewone vondst: een archiefschat van 3000 documenten, die sinds de dood van Filips in 1598 nooit meer bekeken zijn. Ze bieden nieuw inzicht in het functioneren van Filips als leider. Was zijn rijk simpelweg te groot, of zaten vooral zijn karakter en temperament him in de weg?

16.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, eerste druk.

Uitverkocht

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?