Alleen in Berlijn
Hans Fallada

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

, ,

Berlijn 1940. Otto Quangel verdient zijn brood in een meubelfabriek, en hij en zijn vrouw Anna interesseren zich niet voor politiek. Maar als ze per brief de melding krijgen dat hun zoon tijdens Hitlers veldtocht in Frankrijk gesneuveld is, voelen de Quangels, die niet per se als helden geboren zijn: dit is te erg!
Als protest verspreiden ze kaarten met onhandig geformuleerde anti-Hitlerslogans (met rare spelfouten) in trappenhuizen en op vensterbanken van openbare gebouwen. Ze dromen ervan de mensen met hun actie wakker te schudden. Maar de meeste kaarten worden onmiddellijk ingeleverd bij de Gestapo. Een ambitieuze agent markeert op een plattegrond de vindplekken met rode vlaggetjes, en een moordend kat-en-muisspel begint.
Fallada modelleerde de Quangels naar het moedige Berlijnse echtpaar, Otto en Elise Hampel. Hij schreef hun verhaal binnen acht weken, kort voor zijn dood, nadat hij de verslagen van hun verhoren had gelezen. ALLEEN IN BERLIJN is Fallada’s monument voor het verzet van gewone mensen tegen het naziregime, en het is de eerste roman over dit onderwerp in het naoorlogse Duitsland.

7.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter