Atheïstisch manifest en De onredelijkheid van religie
Herman Philipse

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Van oudsher hebben filosofen kritische vragen gesteld over godsdienst en ethiek. Is er in redelijkheid iets te zeggen over het bestaan van een god of behoort godsdienst eerder tot het domein van het irrationele? Kunnen morele normen gerechtvaardigd worden door een beroep op Gods wil? Wat is de bewijskracht van wonderen of van een opbaring? Is een religieuze overtuiging te verenigen met elementair intellectueel fatsoen? Op deze en dergelijke vragen geeft dit boek een beargumenteerd antwoord.
Bij het verschijnen in 1995 heeft het Atheïstisch manifest commotie veroorzaakt door de uitdagende standpunten die erin verdedigd worden. Na 11 september 2001 heeft het thema van godsdienst en moraal een grote urgentie gekregen.
Deze uitgave bevat naast het Atheïstisch manifest een nieuwe bundel van vier essays onder de titel De onredelijkheid van religie, waarin de verhouding van godsdienst en wetenschap het centrale thema is.
De onverenigbaarheid van beide wordt beargumenteerd en verschillende wetenschappelijke verklaringen van het verschijnsel godsdienst passeren de revue. Als godsdienstige overtuigingen illusies zijn, hoe moeten we dan verklaren dat vrijwel alle volkeren er godsdiensten op na houden?

9.95

Staat boek: Boeken in uitstekende staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?