De Admiraal; de wereld van Michiel Adriaenszoon de Ruyter

Michiel Adriaenszoon de Ruyter, die in dit boek central staat, werd 400 jaar geleden in Vlissingen geboren. Hij groeide uit tot een van de grootste Nederlanders. Die status verwierf hij al tijdens zijn leven en hij is die ook niet meer kwijtgeraakt.
2007 is uitgeroepen tot De Ruyter-jaar. De herdenking wordt geco rdineerd door de landelijke Stichting 400 jaar Michiel de Ruyter, ondersteund door een tweetal regionale Consulaten, Schelde Delta en Noorderkwartier.
Om enige lijn aan te brengen in de herdenking is een drietal thema’s gekozen, die aandacht vragen voor de verschillende aspecten van de figuur Michiel de Ruyter: Held van Nederland, Nederland Waterland en Samen Nederland.
Deze nationale herdenkingsuitgave volgt dezelfde driedeling.
In het eerste deel staat het leven van De Ruyter centraal. Zijn levensverhaal vormt in allerlei opzichten nog altijd een onderdeel van ons nationale bewustzijn. A.Th. van Deursen levert een levensschets.
In het tweede deel beschrijft J.R. Bruijn de maritieme wereld waarin De Ruyter leefde. Nederland is een waterland, en dat was ten tijde van De Ruyter zeker niet minder het geval. Het vormt een verbindende factor tussen toen en nu.
Het derde deel, ten slotte, besteedt aandacht aan de normen en waarden waar De Ruyter voor stond. Kunnen wij ons in de twintigste eeuw identificeren met een zeventiende-eeuwse vechtjas? A.Th. van Deursen denkt daarover met ons na, aan de hand van wat er in de loop der eeuwen over de Admiraal is gezegd en geschreven.
Elk van de drie onderdelen wordt afgesloten door een zeer uitvoerig illustratiegedeelte waarin Joke Korteweg ons langs de beelden van De Ruyters leven voert.

7.50

Staat boek: Boek is in nieuwstaat, gebonden met losse omslag.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?