Masters of the air
Donald L. Miller

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

,

EAN

De Amerikaanse bommenwerperpiloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen Nazi-Duitsland vochten.

Masters of the Air is het zeer persoonlijke verhaal van de Amerikaanse bomber boys (onder wie bekende filmsterren als Clark Gable en Jimmy Stewart) die lang voordat geallieerde grondtroepen Duits grondgebied bereikten Hitler in de Tweede Wereldoorlog het vuur aan de schenen legden.

De Achtste Luchtmacht (The Mighty Eighth) begon halverwege 1942 met een beperkte bombardementscampagne. Vechtend op bijna acht kilometer hoogte in ijzige omstandigheden, werd de bemanning van de bommenwerpers geconfronteerd met aanslagen op hun geestelijke en fysieke gesteldheid. Daarbij werden enorme verliezen geleden, maar uiteindelijk werd het luchtoffensief toch een succes.
De Amerikaanse escortjagers maakten korte metten met de Luftwaffe. De prijs die hiervoor betaald moest worden was hoog: de Achtste Luchtmacht verloor tijdens de oorlog meer mensen dat het Amerikaanse Korps Mariniers.
Masters of the Air is gebaseerd op recente interviews, ooggetuigenverslagen, en onder andere Amerikaans, Brits en Duits archiefmateriaal. Incl. fotokaternen met historisch beeldmateriaal.

 

14.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, gebonden met losse omslag en leeslint.

Uitverkocht

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?