Onmetelijk optimisme

Kunstenaars en hun bemiddelaars in de jaren 1945-1970.

Nederland kort na de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw in volle gang. In Amsterdam vond Cobra dat de beschaving had afgedaan. Ze wilde terug naar een pure schilderkunst. In Den Haag ging het anders. Het publiek had het niet op de nieuwe schilderkunst, getuige de rellen rond de Jacob Marisprijzen vooral toegekend aan jonge talentvolle schilders.
De diverse kunstenaarsgroepen wilden de bevolking bereiken en wakker schudden. Maar ze hadden weinig geld. Bijna iedere kunstenaar had een bijbaantje om zijn materiaal en atelierhuur te betalen. Een afzetmarkt voor deze nieuwe kunst was er nauwelijks. Pas in de jaren zestig vestigen zich elders in het land galeries. Ze trokken met hun uitbundige openingen en levendige activiteiten veel aandacht van pers en publiek, maar voor een bloeiende kunsthandel was de tijd nog niet rijp. Er werd niet veel verkocht, maar het doel werd bereikt want het werk werd gezien!
De verhalen, foto’s, schilderijen en beelden uit dit boek presenteren samen met de bijgevoegde dvd, het werk en de idealen van tientallen kunstenaars en galeriehouders uit de jaren vijftig en zestig. Het is een uniek en waardevol bezit voor iedereen die nieuwsgierig is naar de mensen achter de opkomst van de nieuwe kunst in Nederland.

 

5.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat, incl DVD’s.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?