De schilders van Broeksloot

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

,

EAN

Kleine namen, grote meesters in en om de Haagse school.

Het waren roerige tijden, de jaren rond 1900. De industriële revolutie was in volle gang, de kinderarbeid werd verbondenen ook in de kunstwereld was het nodige aan de hand. Breitner schilderde het Amsterdamse stadsleven, de dienstbodes en rokende en puffende stoommachines in bouwputten. Marius Bauer verbreedde zijn horizon door reizen te maken naar ander andere Constantinopel en Calcutta. Jan Sluyters en Kees van Dongen ondergingen in Frankrijk de invloed van nieuwe stromingen.

Te midden van al die vernieuwingen was er een groep Hollandse schilders die rustig door schilderde in de traditie van de Haagse school; de jonge garde van de tweede generatie Haagse Scholers en een aantal ‘petit maîtres’ die zich daaraan verwant voelde. Deze kunstenaars werden , door met name Marius Bauer, laatdunkend de schilders van het ‘Broeksloot-genre’ genoemd.

Deze wat in de vergetelheid geraakte schilders hebben ons echter een enorme erfenis nagelaten van taferelen van een pittoresk en in de loop der jaren verloren gegaan Hollands landschap. Zij hebben stuk voor stuk juweeltjes geleverd van pure Hollandse schilderkunst.

‘De schilders van Broeksloot’ is een indrukwekkende selectie van 19 boeiende biografieën, voorzien van de mooiste werken van deze meesters van het Hollands landschap.

6.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, hardcover.

Uitverkocht

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?