Seizoen depressies
Angela Smyth

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Oorzaak, gevolg en behandeling van winterdepressies en andere negatieve stemmingen, veroorzaakt door een wisselend klimaat.

Seizoendepressies is opgezet in drie delen:

In het eerste deel wordt het begrip seizoendepressie in detail uiteengezet; waar komt het veel voor en welke mensen lijden eraan. De voornaamste symptomen worden aangestipt. Ook wordt er een link gelegd met het overwinteringsgedrag van dieren.

In het tweede deel wordt dieper ingegaan op de psychische symptomen (somberheid, gebrek aan zelfvertrouwen, minder geconcentreerd zijn op het werk) en fysieke symptomen (gevoeliger voor pijn, spierzwakte, constipatie).

Het derde deel omvat een aantal therapieën voor het voorkomen of genezen van de depressie, met name een zelfhulpprogramma, lichttherapie, ontspanningstherapie, een aangepast dieet en medicijnen. Tevens zijn hier tips voor het oplossen van slaapproblemen en voor het aanpassen van de leefomgeving opgenomen. Ook gaat de auteur in op het verschijnsel ‘hypomanie’ in de lente; door meer licht, met name meer zonlicht, slaan de verschijnselen van depressie om in een toestand van grote activiteit; met als gevolg vermageren en overmoed. In het laatste hoofdstuk wordt beschreven hoe men kan leren leven met de depressie.
Seizoendepressies – met onder meer veel aandacht voor de zogenaamde ‘winterdepressie’ – is een begrijpelijk en duidelijk boek, dat niet alleen interessant is voor degenen die in meer of mindere mate worden beïnvloed door het gebrek aan licht gedurende de winter, maar ook voor degenen die met soortgelijke verschijnselen worden geconfronteerd.

2.50

Staat boek: Boek is in uitstekende staat

Uitverkocht

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?