Comeback cities: Vernieuwingsstrategieën voor de industriestad
Nienke van Boom

Europa kent vele steden die, soms eeuwenlang, werden gedomineerd door de textielindustrie. Toen de bedrijfstak zich verplaatste naar de lagelonenlanden moesten deze ooit bloeiende steden op zoek naar een andere economische bestaansbasis en daarnaast een nieuwe bestemming vinden voor de verlaten fabriekscomplexen.

In dit boek worden de resultaten gepubliceerd van een uniek onderzoeksproject over de periode na het verdwijnen van de textielindustrie in twaalf Europese steden: Tilburg, Enschede (Nederland), Chemnitz (Duitsland), Gent (België), Roubaix (Frankrijk), Lódz (Polen), Prato (Italië), Leeds, Manchester en Huddersfield (Verenigd Koninkrijk) en Tampere en Forssa (Finland). Het onderzoek is verricht door specialisten van verschillende universiteiten. Met deze publicatie zijn de comebackverhalen van deze steden gebundeld om de kennis die daarbij is opgebouwd beschikbaar te maken voor andere steden in een vergelijkbare situatie.

Comeback Cities fungeert als katalysator voor de gedachtevorming over stedelijke revitalisering op economisch, architectonisch en stedenbouwkundig gebied en als stimulans voor internationale samenwerking. Het boek is rijk geïllustreerd met bijzondere foto’s uit heden en verleden van de twaalf onderzochte steden.

7.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?