De Bin Ladens
Steve Coll

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Een arabische familie in het hart van de wereld.

In het begin van de twintigste eeuw trok een arme metselaar uit Jemen naar Saudi-Arabië, in de hoop daar als gastarbeider een beter bestaan te kunnen opbouwen. Zijn naam: Mohammed Bin Laden. De metselaar werd aannemer en later projectontwikkelaar.
De Bin Ladens mochten bouwen in de heilige steden Mekka en Medina, ze kregen zelfs het alleenrecht daarop. Ze dienden vele generaties van de Saudische koninklijke familie en rekenden George Bush sr., Jimmy Carter en Prins Charles tot hun vrienden.
De Bin Ladens is een zeer gedegen en schitterend verteld verhaal over de handel en wandel van een van de invloedrijkste en vermogendste families ter wereld. Pulitzerprijswinnaar Steve Coll deed intensief onderzoek naar deze familie en wist tal van onbekende feiten boven tafel te krijgen. Hij vertelt over de verschillende generaties, hun financiële status en jetsetlevens, hun internationale zakenimperium en de manier waarop de familie de schok van 11 september te boven probeert te komen.
De Bin Ladens is een onthullende en meeslepende vertelling over de geschiedenis van een familie, die tevens symbool staat voor de geschiedenis van een land. Beide hebben een enorme macht in de wereld van nu.
De Bin Ladens is meer dan een biografie van een familie: het biedt een handvat om de wereld waarin wij leven beter te begrijpen.

 

3.95

Staat boek: Boek is in goede staat, kleine naamsvermelding op schutblad, eerste druk.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?