De gastvrije sjamaan
Sun Shuyun

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

,

EAN

Een Chinese documentairemaakster ervaart de kracht van boeddhistische rituelen in het dagelijks leven in Tibet.

Een Chinese documentairemaakster ervaart de kracht van boeddhistische rituelen in het dagelijkse leven in Tibet.
Sun Shuyun gaat een jaar naar Tibet om een documentaire te maken. Als Chinese verwacht ze de nodige vijandigheid tegen te komen. Ze is dan ook blij verrast door de open, gastvrije houding van sjamaan Tseten en zijn familie.

Een jaar lang leeft ze mee met het gezin, waarin drie broers één vrouw delen, met het reilen en zeilen van het huishouden, het binnenhalen van de oogst, de rituelen bij een overlijden. Ze is getuige van sjamaanrituelen om hagelbuien te verdrijven, kwalen te verhelpen en de goden gunstig te stemmen. En ze ervaart hoe er letterlijk geleefd wordt volgens de boeddhistische levensfilosofie van geven en niet oordelen, maar ook het schrijnende gebrek aan gezondheidszorg en de politieke spanningen.

Zelf blijkt ze de nodige vooroordelen te hebben opgedaan tijdens haar opvoeding onder het Mao-regime, en ze moet steeds opnieuw haar meningen herzien.
De gastvrije sjamaan biedt een zeldzaam inkijkje in het Tibetaanse dagelijks leven, de kracht van het geloof en het belang van rituelen.

 

6.95

Staat boek: Boek is in goede staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?