Onmetelijke rijkdom
Ben Okri

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Met Onmetelijke rijkdom vervolgt Ben Okri zijn ambitieuze romancyclus, die aanving met De hongerende weg en werd voortgezet met Toverzangen. Hoofdpersoon en verteller is opnieuw het abiku – geestenkind Azaro. Op de drempel van een nieuw tijdperk verkeert Azaro’s wereld in verwarring. Zijn vader is gearresteerd voor een moord die hij niet heeft begaan. Onder aanvoering van Azaro’s moeder gaan de vrouwen nu op zoek naar rechtvaardigheid.

Deze nieuwe roman van de Nigeriaanse Booker Prize winnaar geeft een pakkend beeld van de veelkleurige en veelstemmige Afrikaanse werkelijkheid tegen de achter grond van een dreigende ecologische ramp: de verwoesting van het oerwoud ontketent duistere krachten. Okri herschrijft de geschiedenis van Aftika vanuit een Afrikaans perspectief: hij laat de complexiteit van de koloniale erfenis zien.

Maar bovenal toont Okri zich in deze roman opnieuw een buitengewoon begenadigd verteller met een geheel eigen, bijna toverachtige stijl. Een boek vol woede en mededogen, tegelijk stormachtig en teder.

4.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?