Vraag naar de zin van het bestaan!
Michiel Angenent, Fons Klaase, Daniel van Spanje

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

, ,

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Het zoeken naar hedendaagse antwoorden.

Voortdurend hebben mensen zich afgevraagd wat de zin van het bestaan is, waarom zij hier op aarde vertoeven en wat nu eigenlijk het doel daarvan is. Talloze antwoorden zijn er in de loop der eeuwen op de vraag naar de zin van het bestaan gegeven in verschillende godsdiensten en wereldstelsels: de zin kit in jezelf; God geeft zin; je moet niet vragen, maar leven, want daarmee vul je de zin als vanzelf in. Ondanks dergelijke antwoorden blijft de zinvraag actueel. Zijn de gegeven antwoorden dan nooit afdoende?

Dit boek probeert allereerst de vraag naar zin filosofisch scherp te stellen; behandelt vervolgens een aantal belangrijke antwoorden op de zinvraag; daarna worden de verschillende antwoorden met elkaar vergeleken op een aantal punten: menen de mensen die een antwoord op de vraag naar de zin van het bestaan geven, dat dit antwoord voor iedereen geldt of zou moeten gelden en waarop baseren zij deze geldigheid? Is er in de gegeven antwoorden altijd sprake van een doel, waarop mensen zich moeten richten om het bestaan zin te geven. Of wordt in de antwoorden tot uitdrukking gebracht dat de zin van het bestaan de mens als het ware overkomt? Is de zin van het bestaan door de mens maakbaar of moet hij er louter ontvankelijk tegenover staan?

Aldus wil dit boek de lezer helpen bij het zelfstandig zoeken naar een antwoord op de zinvraag. Om de bruikbaarheid van het boek binnen onderwijssituaties te vergroten werden veel vragen en verwerkingsopdrachten opgenomen.

 

5.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?