Liefde het fundament
Jurgen Vis

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

400 jaar Roomsch Catholijk oude armen kantoor in Amsterdam.

De Stichting RCOAK is een van de oudste particuliere charitatieve vermogensfondsen in Nederland. Het mooie, het goede en het ware beschrijft de rijke geschiedenis van deze eeuwenoude instelling.

Na de Alteratie (1578), toen de calvinisten het bewind in Amsterdam overnamen, waren de katholieken gedwongen ondergronds te gaan. Zij bleven hun weeskinderen, armen en ouderen echter ondersteunen. Omstreeks 1610 was het Roomsch-Catholyk Oude Armen Kantoor al een hechte organisatie. Sinds de negentiende eeuw concentreerde het RCOAK zich op de ondersteuning van stille armen en de exploitatie van Sint Jacob, het grootste bejaardenhuis voor arme ouderen in Nederland. Daar werd voor het eerst het initiatief genomen tot een opleiding voor bejaardenverzorgsters.

In de geschiedenis van de Stichting RCOAK klinkt het verhaal door van de secularisatie. De stichting bevordert sinds jaar en dag de kwaliteit van het leven van ouderen en andere kwetsbare groepen. De christelijke signatuur is een inspiratiebron gebleven, maar speelt geen rol meer bij de toekenning van donaties.

 

6.50

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, gebonden met losse omslag.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?