Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. sprookjes voor jonge kinderen

Extra informatie

Staat

Goed

Titel

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…. sprookjes voor jonge kinderen

Schrijver(s)

Maria van Donkelaar (red.) Sandra Klaassen (ill.)

Uitgeverij

Lemniscaat

Publicatiedatum

2000

Aantal bladzijden

156

Genre

Kinderboeken

EAN

9789056370442

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… ; knibbel, knabbel, kruisje; Grootmoeder wat heb je grote oren! Wie herkent deze zinnen uit sneeuwwitje, Hans en Grietje en Roodkapje niet? We hebben ze als kind allemaal wel eens horen vertellen. U vindt ze terug tussen de 28 sprookjes die in deze bundel zijn verzameld.

Sprookjes zitten vol geheimzinnige, onverklaarbare en soms volstrekt onlogische dingen. Een ezeltje kan bijvoorbeeld prachtig gitaar spelen en blijkt bovendien een prins te zijn. Een kikker die kan praten, huisjes met een dak van koek, iemand die de taalvan dieren verstaat; in sprookjes is het de gewoonste zaak van de wereld.

Sprookjes voorlezen aan kinderen betekent dat wij hen op hun beurt laten genieten van die wonderlijke wereld waarin alles mogelijk is. Om de sprookjes geschikt te maken voor het voorlezen aan heel jonge kinderen zijn ze in eenvoudige woorden verteld, en waar mogelijk zijn de langere sprookjes ingekort.

In dit boek zijn 28 verschillende sprookjes van zowel Andersen, Grimm als Charles Perrault bijeengebracht. Het taalgebruik en de illustraties zijn afgestemd op kinderen van 3 tot 7 jaar.

4.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, gebonden met losse omslag.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?