De Kabbala
Dr. Erich Bischoff

Inleiding tot de Joodse mystiek en geheime wetenschap.

Kabbala betekent letterlijk: overlevering, traditie. Deze traditie omvat de door de Talmudisten voornamelijk mondeling overgeleverde ‘Geheime Leer’ inzake het Wezen van God en de vraag hoe dit zich openbaart (uiteengezet in de Sohar), inzake de wetten van de schepping (verklaard in de Jezirah) en inzake zielsverhuizing en reïncarnatie.

Naast dit metafysische karakter heeft de Kabbala nog een tweede aangezicht: n.l. een magisch. Deze zijde heeft grotendeels betrekking op het aanroepen van demonische machten middels toverformules en op letter- en cijfercombinaties, die vooral gebruikt worden bij amuletten, zegen- en vervloekingsformules.

Behalve de eigenlijke inhoud van de Kabbala behandelt, bespreekt de auteur ook de oorsprong ervan, zijn verhouding tot het Christendom, de betekenis der belangrijkste Rabbijnen en de uitgebreide Kabbalistische literatuur.

Op dezelfde gedegen wijze zoals hij de Kabbala behandelt, bespreekt de auteur de ‘Talmud’ of het ‘boek met zeven zegelen’, dat aanknopend aan de Bijbelse Leer (Thorah), naast filosofisch-religieuze, hoofdzakelijk ethische vraagstukken bevat.

9.50

Staat boek: Boek is in uitstekende staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?