Schilders van Parijs 1870-1940
Benno Tempel (red.)

Extra informatie

Staat

Nieuwstaat

Titel

Schilders van Parijs 1870-1940

Schrijver(s)

Benno Tempel (red.)

Uitgever

Terra, Kunsthal Rotterdam

Publicatiedatum

2004

Aantal bladzijden

200

Genre

Kunst, Schilderkunst

EAN

9789058971906

Schilders van Parijs 1870-1940 de verzameling Oscar Ghez.

Toen de impressionisten in 1870 met hun revolutie van kleur de kunst definitief vernieuwden, was Parijs al een wereldstad. De Franse hoofdstad met al haar vermaak, werkte als een magneet op kunstenaars, verzamelaars, gelukszoekers en kunsthandelaren. Parijs was van de late negentiende eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog de plaats waar de belangrijkste kunststromingen ontstonden en waar geschiedenis werd geschreven.
Met bijna zevenduizend stukken geldt de verzameling van de Zwitser Oscar Ghez tot de grootste ter wereld. De collectie onderscheidt zich niet alleen door de enorme omvang, maar bevat tegelijkertijd sleutelwerken van uiteenlopende kunstenaars als Gustave Caillebotte, Picasso, Tamara de Lempicka, Chagall, Edouard Vuillard en Foujita. Dit boek legt dwarsverbanden op basis van lijn, kleur en decoratie, elementen die opeenvolgende generaties kunstenaars fascineerden. Zeer bijzonder is een serie bronzen beelden van de fauvist André Derain.

De privé-collectie Oscar Ghez volgt de ontwikkelingen van de moderne kunst op de voet: het impressionisme, neo-impressionisme, post-impressionisme, School van Pont-Aven, fauvisme, kubisme, École de Paris en surrealisme zijn vertegenwoordigd.

 

14.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat, gebonden met losse omslag.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?