Vluchten in schoonheid
Ria Laanstra & Suzanne Veldink

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

,

EAN

De Prerafaëlieten en Nederlandse kunstenaars rond 1900.

De Engelse Pre-Raphaelite Brotherhood en de Aesthetic Movement beïnvloedden in de tweede helft van de 19de eeuw een aantal opvallende Nederlandse kunstenaars, van wie Matthijs Maris de bekendste is.
Behalve Matthijs Maris gebruikten o.a. Antoon Derkinderen, Antoon van Welie, Richard Roland Holst en Jan Toorop dezelfde literaire bronnen en beeldtaal. Ze werden volop geïnspireerd door de mystieke en poëtische beelden van sprookjesprinsessen en dromerig starende vrouwen van hun Engelse collega’s. Ook bewogen ze zich op het vlak van de nijverheid,toegespitst op Gemeenschapskunst.
De spil in Vluchten in schoonheid is Matthijs Maris, de uiterst getalenteerde middelste van de gebroeders Maris, die helemaal zijn eigen weg ging. In 1877 emigreerde hij naar Londen, waar hij zich in zijn atelier gaandeweg aan de maatschappij onttrok. In Londen bleef hij tot zijn dood werken aan een kleine groep schilderijen die in zijn ogen nooit voltooid zijn. Voor het eerst in lange tijd wordt uitvoerig aandacht besteed aan deze uitzonderlijke en door zijn collega’s zeer bewonderde persoonlijkheid.

 

7.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?