De Kreken van Oostflakkee

De kreken op Flakkee geven het landschap zijn karakteristieke gezicht. In de kronkelende watertjes, die in vroeger tijden het zeewater bij vloed het land in bracht, bloeien tegenwoordig bijzondere planten en tref je vele soorten water- en weidevogels aan.

Kreken

De Kleine Kreek is een piepklein reservaat tussen de Lage Weg en de Bommelse Dijk bij Zuidzijde. Het grasland langs de kreek wordt begraasd door koeien. Omdat er weinig koeien lopen zitten er veel vogels. In de graslanden in het krekenstelsel Galathee vind je orchideeën. Je kunt er heerlijk struinen via de gemarkeerde wandelroute. De Grote Kreek bij Oude Tonge is zeker 40 meter breed. Het water is ondiep, zodat het voor eenden goed toeven is. In de laaggelegen graslanden langs de kreek kun je ganzen zien.

Natuurreservaat het Groote Gat

Het Groote Gat is een klein, maar bijzonder natuurreservaat. De plas is ontstaan als gevolg van een dijkdoorbraak in 1716. De oever en het ondiepe water raakten begroeid met riet, dat tot een paar jaar geleden werd gebruikt voor rieten daken. Tegenwoordig groeit er op verschillende plaatsen wilgenstruweel, waar vogels als blauwborst leven. Door het Groote Gat loopt een wandelpad naar de buitendijk, waar je aan het eind uitzicht hebt op de Hellegatsplaten.

Ooltgense en Zuiderlandse bossen

In het Ooltgense Bos vind je eiken, lindes en populieren, waar onder andere een sperwer leeft. Vrijwilligers hebben in het bos een poel voor kikkers en padden gemaakt. In het Zuiderlandse Bos ligt een flinke plas met brede rietkragen, waar je veel rietvogels aantreft. Ook vlinders vind je hier volop. Het bos is nog jong, maar er zijn toch al plekken waar je lekker uit de wind kunt wandelen, en langs het bos loopt een fietspad.

3.50

Staat boek: Boek is in uitstekende staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?