De Geheime Dienst; verhalen over de BVD

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

,

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Mislukkingen bereiken de pers, maar successen blijven geheim. Dat is de tragiek van elke geheime dienst; ook van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, die ons tijdens de Koude Oorlog moest beschermen tegen binnen- en buitenlandse gevaren. Hoe heeft de BVD dat gedaan? En had de dienst succes? Dit alles heeft tot opmerkelijke onthullingen geleid. Een BVD-agent infiltreerde in de hoogste regionen van maoïstisch China. Boris Pasternak werd bij zijn Nobelprijs geholpen door de BVD. Voor het eerst praten oud-BVD-agenten én hun tegenstanders openlijk over het functioneren van de BVD: een professionele organisatie, die zich flink wist te weren en aardige resultaten boekte, maar die ook blunderde en zijn bevoegdheden te buiten ging. De geheime dienst liet zich insluiten in de Tweede Kamer om fractie-ruimtes te doorzoeken. En jarenlang werden vanuit het Haagse hoofdkwartier met een eigen radio-zender fakeboodschappen uitgezonden naar het Oostblok – die echter nooit door iemand zijn ontvangen.

Ook de bemoeienis met de vredesbeweging, die zich manifesteerde in de jaren tachtig, komt aan bod. Uit dit boek blijkt dat het Warschaupact, in het bijzonder de DDR, een diepgaande invloed had op de vredesactivisten. Had de BVD eigenlijk wel greep op de Oost-Duitse operaties in Nederland?

Bij het boek is een dvd gevoegd van de tv-documentaire De Geheime Dienst, die door de auteurs voor de NPS is vervaardigd.

7.50

Staat boek: Boek is in nieuwstaat, inclusief DVD, gesigneerd door auteur.

Uitverkocht

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?