De Jongen
Germaine Greer

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

, ,

EAN

In De jongen verzet Germaine Greer zich tegen de overheersende rol van de vrouwelijke schoonheid in de kunst en de media van de afgelopen periode. In de eeuwen daarvoor was het juist de man, en dan met name de opgroeiende jongen, die het schoonheidsideaal beheerste. Aan de hand van meer dan tweehonderd bekende en onbekende foto’s, beelden en schilderijen illustreert ze de rollen die jongens spelen in de westerse beeldcultuur, zoals de spelende jongen, de dienende jongen, de vechtende jongen, de jongen als engel en als verleider.
Germaine Greer doorbreekt met haar baanbrekende studie eindelijk het taboe op de seksuele aantrekkelijkheid van jonge jongens. Uit angst voor pedofilie kon dit voor de kunst essentiële onderwerp lange tijd niet diepgaand besproken worden. Tegelijk laat ze zien hoe vrouwelijke modellen in de kunst en de media vaak uitgesproken jongensachtige trekken hebben. Voor de niets verhullende en vaak erotisch geladen afbeeldingen van het naakte lichaam hebben in vroeger eeuwen dan ook jonge mannen model gestaan.
Voor haar voorbeelden in deze originele benadering verwijst Greer niet alleen naar grote en kleine kunstwerken uit het verleden, zoals Cellini’s Narcissus en Donatello’s David, maar ook naar eigentijdse uitingen als Larry Clarks Oklahoma City en naar moderne iconen als John Travolta en Jim Morrison.

5.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat.

Uitverkocht

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?