Familiebedrijf als bouwsteen wereldconcern
Harry van Grieken

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Er zijn boeken en films die onthullend beginnen met tekst of beeld van de ontknoping van het verhaal. Is de spanning dan plotsklaps verdwenen? Nee, even kan er daarna wat verwarring zijn, maar in de geslaagde gevallen vergroot het juist vanaf het begin de nieuwsgierigheid en de betrokkenheid van de lezer of kijker. Geleidelijk ontrafelt zich vervolgens de voorgeschiedenis, die leidt tot het opmerkelijke slot.
Harry van Grieken gebruikt deze vorm ook in zijn levensverhaal en confronteert de lezer dus in dit eerste boek van zijn trilogie al met zijn levenslessen en slotconclusies. Het begrip familiebedrijf is drager van de titels van de drie boeken. De net geen honderdjarige van Grieken melk die zou eindigen als Menken van Grieken, vormt de rode draad in dit verder ook breed geschakeerde levensverhaal. Dit laatste familie-melkbedrijf ging in 1998 op in Campina. Toen deze coöperatie tien jaar later samenging met Friesland Foods ontstond FrieslandCampina. Deze gigant opereert inmiddels op wereldschaal in de top vijf. Harry van Grieken herkent in dit Nederlandse vlaggenschip nog DNA elementen van het familiebedrijf.
Hij beschrijft het ontstaan van dit laatste fusieverhaal alsof hij er bij is geweest. Zijn levensverhaal verbindt daardoor 115 jaar oer ‘Hollandse’ geschiedenis met vaak verrassende tijdsbeelden en observaties. Dat zijn verhaal gedragen wordt door zijn persoonlijke overtuiging dat ‘toeval niet bestaat’ klinkt uit zijn mond voor de lezer als ‘een waarheid als een koe’.

9.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?