Aanbieding!

Leve het ouder worden!
Bert van Nieuwenhuizen

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

Weg met de term ‘vergrijzing’ of‘grijze golf’ als het om ouderen gaat. En leve de ‘zilveren stroom’, die veel beter uitdrukt wat de senioren voor onze samenleving betekenen. Aan ervaring, aan geestelijke rijkdom, maar ook aan kracht, aan de stembus en economisch.
Annie M.G. Schmidt pleitte al voor de ‘zilveren stroom’. En Bert van Nieuwenhuizen, die jarenlang als redacteur Opinie van het Utrechts Nieuwsblad het ouderenbeleid beschouwde, zegt het haar van harte na! Wég met het doemdenken over de ouderen. De ‘vergrijzing’ is geen onafwendbare natuurramp waaraan we failliet dreigen te gaan, zoals politici ons willen laten geloven.
Het feit dat mensen zoveel ouder worden is de vrucht van ruim een halve eeuw goed sociaal beleid en een sterk verbeterde gezondheidszorg. Nooit eerder in onze geschiedenis waren welvaart en welzijn voor zoveel ouderen in onze samenleving zo groot. En ze worden ook steeds mondiger.
Weg met het beeld van de zielige, lastige en dure oudere. Leve de mondige en voor economie en maatschappelijk leven steeds belangrijker wordende senior!
En ook weg met de geur van roeping en liefdadigheid die rond verzorgings- en verpleeghuizen hangt. Verzorgers en verplegers zijn geen ‘broeders en zusters van liefde’, maar professionele hulpverleners die voor hun werk professioneel betaald worden.
De zorgsector verdient – net als andere sectoren in de maatschappij – respect, maar is een normale bedrijfstak die met z’n honderdduizenden werknemers van vitaal economisch belang geworden is.
En dan nog iets: zijn ouderen niet meer sexy? Kom nou toch! Laat ouderen ook eens mee-paraderen op de reclameposters!
En verklaar de ouder wordende mens niet te snel vergeetachtig of dement. Wacht u voor een ‘duivelspact’ tussen de hulpverleners en de kinderen die van vader of moeder afwillen. Overigens: het valt met de solidariteit tussen de generaties erg mee. En met de hulpbehoevendheid van de ouderen ook, maar liefst 91% woont nog zelfstandig.
Daarom: leve het ouder worden!

Oorspronkelijke prijs was: €3.90.Huidige prijs is: €2.92.

Staat boek: Boek is in nieuwstaat

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?