Jachtscènes
Anna Enquist

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Over Jachtscènes schreef de kritiek:

Zo bevat Jachtscènes evenals het debuut weer een aantal buitengewoon mooie en originele gedichten. De toon ervan is sterk en stellig en in volstrekte tegenspraak met de twijfel, angst en kwetsbaarheid waarover die verzen gaan. – Ed Leeflang.

[… ] haar poëzie heeft een volle klank, een hartstochtelijke ritmiek, en handelt over emoties die herkenbaar zijn. […) De beelden voor lijden, angst, vertwijfeling zijn onzachtzinnig, en daardoor juist treffend en troostend. Hier is niets zweverigs, alleen een hardnekkig verzet tegen, en inzicht in verval en teloorgang. – Tom van Deel.

Het treffendste gedicht uit Jachtscènes is ‘Nunc Dimittis’, met een werkelijk schitterende slotstrofe. [over het gedicht Grafschennis] de grammatica of als men wil de instrumentatie van de woede. -Kees Fens.

De bundel Soldatenliederen was al meer vervulling dan belofte. Jachtscènes overtreft op sommige momenten de intensiteit van die vorige bundel nog. Het is krachtige, prachtige poëzie, en je vraagt je vooral af of er nog meer komt. -Rob Schouten

3.95

Staat boek: Dichtbundel is in uitstekende staat, vierde druk.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?