Het biologisch misverstand: een gesprek over bewustzijn
Dick Mesland

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Met een nawoord van Prof. Dr. Dick Swaab.

In de oudheid begrepen grote denkers als Hermes en Plato, vele eeuwen later Spinoza, Kant en Schopenhauer en in meer recente tijd ook Pauli, dat de waargenomen werkelijkheid niet de ‘ware’ kon zijn, maar slechts een afbeelding daarvan. Dat inzicht blijkt in onze tijd door de wetenschap niet of nauwelijks te worden gedeeld.
In dit boek wordt aangetoond dat ons moderne denken over de tastbare werkelijkheid berust op een misverstand. De werkelijkheid, die we dagelijks ervaren en die het object is van de natuurwetenschappen en waarvan de gevonden eigenschappen en wetmatigheden de basis vormen voor onze technologie, bestaat uiteraard. Maar als zodanig bestaat ze uitsluitend en alleen door tussenkomst van het menselijk lichaam. Dat feit wordt in het algemeen over het hoofd gezien.
Door middel van dialogen wordt op overtuigende wijze aangetoond dat er in onze leefwereld een oorzakelijke Werkelijkheid moet bestaan. Mede door de rol die wordt toegekend aan bewustzijn, slaat dit boek daarom een brug tussen hen die hun opvattingen baseren op wetenschappelijke feiten en hen die menen dat er ‘meer’ is. Op de Iezer met belangstelling voor natuurwetenschappen, en de daaruit voorrvloeiende vragen over leven en werkelijkheid, zal dit werk een blijvende indruk achterlaten.

 

11.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat, eerste druk.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?