Het Antwerpen van Hubert Lampo
Johan Vanhecke

Met literaire wandelingen en foto’s.

Antwerpen is een stad vol verhalen en geheimen, die vele schrijvers en schilders heeft geïnspireerd, maar er is geen schrijver die de charme en betovering van Antwerpen zo uitvoerig heeft beschreven als Hubert Lampo. Veel van zijn romans en verhalen spelen in Antwerpen, en de meeste personages die hij ten tonele voert hebben er hun oorsprong.

Lampo noemde Antwerpen ‘de stad van mijn kindertijd, mijn adolescentie en mijn eerste volwassen mannenjaren. Antwerpen, de metropool met zijn historisch gegroeide sfeer; Antwerpen, trots en democratisch terzelfder tijd, waar vandaag en gisteren elkaar onafgebroken interpenetreren. Ik reken het tot de gelukkigste gegevens in mijn leven daar, in Antwerpen, mijn personages en hun vaak vreemde, magisch-realistische en amoureuze belevenissen te kunnen situeren.’

‘Het Antwerpen van Hubert Lampo’ bevat een essay over de rol en de evolutie van Antwerpen als decor en inspiratiebron voor het oeuvre van Lampo. Daarnaast voeren vier literaire wandeltochten de leer langs de pleinen, straten en kroegjes die een zo kenmerkende rol spelen in Lampo’s romans en verhalen. Bovendien is er een fotokatern met oude stadsgezichten en foto’s van Hubert Lampo op enkele van zijn meest geliefde plekjes.

Johan Vanhecke (geb. 1957) is wetenschappelijk medewerker van het AMCV en de Antwerpse Stadsbibliotheek en publiceerde eerder artikelen over literatuur in diverse tijdschriften en boeken over onder meer John Daisne en J.R.R. Tolkien.

 

3.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?