Krishnamurti in Ommen; wandelen langs vergeten paden

Extra informatie

Staat

Nieuwstaat

Titel

Krishnamurti in Ommen

Schrijver(s)

Siem van Etten, Emmie Oudejans, Evert Ruiten

Uitgeverij

Educatief Centrum Vecht-Regge

Publicatiedatum

2004

Aantal bladzijden

47

Genre

Wandelboeken, Esoterie

EAN

9080910511

Het vergeten pad…

In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw was Ommen een van de belangrijkste spirituele centra van de wereld. Duizenden mensen kwamen hier bijeen om mee te maken dat Krishnamurti de nieuwe wereldleraar zou worden.

Geestelijk wereldcentrum

Op de Besthmenerberg, in de bossen en op de heide, werd een nieuw geestelijk wereldcentrum gesticht met kampeerterreinen, een winkel, een postkantoor, een bank, een kantine, een conferentiecentrum, radiofaciliteiten en nog veel meer om een comfortabel verblijf van enkele weken mogelijk te maken.

WO II

Veel bestaande gebouwen (verspreid door Ommen) werden betrokken bij dit masterplan. Toen brak de Tweede Wereldoorlog uit en verdreef het Strafkamp Ommen deze vreedzame wereld. Veel is toen vergeten en verdrongen. Het ‘vergeten pad’ wil deze bijzondere geschiedenis opnieuw tot leven brengen.

In deze wandelgids met natuurbeschrijvingen en historische achtergrondinformatie wordt deze fascinerende geschiedenis helder in beeld gebracht. De tocht voert de wandelaar onder meer langs landgoed Het Laer, Kasteel Eerde, authentieke boerderijen, verstilde vennen en verrassende vergezichten. De wandeling is 15 km lang en kan ook i gedeelten worden gelopen. Begin-en eindpunt van de wandeling is het NS-station Ommen.

12.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?