Denken over denken; over de werking van de hersenen
Edward De Bono

In dit fascinerende, maar tegelijk provocerende boek, analyseert Edward de Bono de manier waarop we informatie in onze hersenen selecteren, verwerken en afstoten. Daarom creëert hij het beeld van een gesofisticeerd geheugen-oppervlak, dat in alles op onze hersenen gelijkt. Aan de hand van eenvoudige vergelijkingen toont De Bono aan hoe onze hersenen ertoe neigen om strikte en zelfbevestigende denkpatronen te creëren, om mythes te bouwen, om informatie polariserend en selectief te structureren. Vervolgens brengt hij deze eigenschappen in verband met verschillende denkpatronen: logisch denken, natuurlijk denken, wiskundig denken en lateraal denken.

In zijn conclusie creëert en definieert Edward De Bono een nieuw eenletterwoord, waarvan hij suggereert dat dit het menselijk denken veel efficiënter zou maken, indien het ingang zou vinden in onze taal.

Dit standaardwerk van de grond- legger van het ‘laterale denken’ vormt nog steeds de basis bij uitstek van De Bono’s toepassingen op het gebied van het creatieve denken. Vele van zijn inzichten bieden meer dan ooit de sleutel tot de oplossing van actuele en hedendaagse problemen.

6.50

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, eerste druk.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?