Kans op chocolade taart
Sylvia Wenmackers

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Proeven van wetenschap.

Een wiskundige speeltuin voor de denkende mens.

‘Een kop verse koffie, een herinnering uit de lagereschooltijd of de spelcomputer van zoonlief, Sylvia Wenmackers neemt alledaagse observaties als vertrekpunt om intrigerende vragen uit de fysica, wiskunde of filosofie aan te snijden. Als geen ander slaagt ze erin om de wetenschap van het herkenbare te verklaren. Een ode aan de verwondering, gebracht door een scherpzinnige en originele geest.’          Raf Scheers, hoofdredacteur Eos magazine.

‘Vladimir Nabokov zei eens dat een goede schrijver de precisie van een dichter en de verbeelding van een wetenschapper behoeft. Precies deze twee kwaliteiten weet Sylvia Wenmackers in haar boeiende essays te verbinden. Ze onthult even gemakkelijk de verborgen wetenschap achter alledaagse verschijnselen, als de schoonheid van hogere mathematische sferen. Dat ze daarbij ook het persoonlijke niet schuwt, maakt dit boek nog aansprekender.’                                                                                      Robbert Dijkgraaf, directeur van en Leon Levy professor aan het Institute for Advanced Study in Princeton.

Sylvia Wenmackers studeerde theoretische fysica, promoveerde in de materiaalfysica en exploreerde daarna andere horizonten. Mome

 

13.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, eerste druk.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?