Filantropie
Theo Schuyt

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

, ,

EAN

Hoe maatschappelijke betrokkenheid ons helpt te overleven.

In Filantropie rekent Theo Schuyt op overtuigende wijze af met de dominante beeldvorming van filantropie als een exclusief speeltje van de rijken. Hij laat zien dat filantropie van álle mensen is en in álle samenlevingen voorkomt, ook al zijn de uitingen ervan cultureel bepaald en kunnen ze onderling verschillen. Sterker nog: filantropie is volgens Schuyt een universeel sociaal arrangement dat ons – letterlijk – helpt om te overleven. Wie knel komt te zitten en geen hulp kan verwachten van de markt of van een overheid, valt terug op familie of vrienden. Ontbreekt zelfs dat allerlaatste vangnet, dan rest er gelukkig nog filantropie. Filantropie biedt structuur voor onderlinge verbinding en dient met haar vrijwillige (im)materiële steun als cement voor iedere samenleving en geeft invulling aan gemeenschapszin. Daarmee krijgt filantropie de plaats die ze verdient; niet aan de rand van de samenleving, maar als het warm kloppende hart ervan. Met dit boek levert Schuyt een bijdrage aan het actuele politieke en maatschappelijke debat over de toekomst van Nederland: het is tijd voor een nieuw sociaal contract.

Filantropie is een must voor iedere beleidsmaker en politicus met burgerparticipatie in de portefeuille, voor bestuurders van filantropische (steun)organisaties, filantropen, ondernemers, wetenschappers (in opleiding) en een gids voor iedereen die maatschappelijk betrokken is.

Socioloog Theo Schuyt is sinds 2001 als hoogleraar verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij wordt beschouwd als een wetenschappelijk pionier in filantropische studies.

 

19.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?