De kleine keizer; verslag van een passie
Martin Bril

Extra informatie

Staat

Nieuwstaat

Titel

De kleine keizer; verslag van een passie

Schrijver(s)

Martin Bril

Uitgeverij

Prometheus

Publicatiedatum

2008

Aantal bladzijden

193

Genre

Nederlandse Letterkunde

EAN

9789044611014

In De Kleine Keizer schrijft Martin Bril over de man die hem sinds enkele jaren voortdurend bezighoudt: Napoleon. Om grip te krijgen op zijn passie, ging Bril op reis op internet, in antiquariaten en in Europa; hij las zich een ongeluk; hij bezocht slagvelden in Tsjechië, Italië en Polen, de geboortegrond van Bonaparte en het Franse grondgebied waar hij zijn laatste voetstappen zette; hij zag tientallen musea vanbinnen en vanbuiten; hij dwaalde door het Parijs van Napoleon en reisde de keizer na in Nederland.

Hij beschrijft de keizer zoals geen historicus dat heeft gedurfd: zijn gewoontes, zijn verslavingen, zijn fascinaties en zijn zwaktes. Bril gaat in op Napoleons bondgenoten en tegenstanders, officieren en paarden, familieleden en verraders, echtgenotes en minnaressen.

In De Kleine Keizer legt Martin Bril met scherpte en humor een voorbije tijd vast. Maar wel een tijd die Europa voorgoed heeft veranderd, en die nog altijd miljoenen mensen in de ban houdt. Ook die mensen komen in De Kleine Keizer aan bod: verzamelaars, hobbyisten, mannen die door weer en wind veldslagen naspelen, historici en schrijvers. Het gaat Bril niet alleen om het verhaal van Napoleon en zijn mythe, het gaat hem ook om zijn eigen passie: hoe kon hij op een dag wakker worden met de kleine keizer in zijn hoofd?

De Kleine Keizer is geschiedboek, reisgids, kroniek en verhalenboek ineen.

 

3.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, hardcover.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?