Bloed is een zeer bijzonder sap
Dr. Rudolf Steiner

Extra informatie

Staat

Goed

Titel

Bloed een heel bijzonder sap

Schrijver(s)

Dr. Rudolf Steiner

Uitgeverij

Boekerij 'De komende dag'

Publicatiedatum

1919

Aantal bladzijden

40

Genre

Esoterie

EAN

N.V.T.

Stenogram van een voordracht.

‘Wat macht heeft over jouw bloed, dat heeft macht over jou,’ – in hoeverre klopt dat?

De uiterlijke werking en funktie van het bloed kennen we. Maar wat voor diepere taak schuilt er in ons bloed? Wat gebeurt er als men vreemd bloed vermengt van dieren, of van mensen?
En wat gebeurt er bij ondertekenen ‘met een druppel van je eigen bloed’? Hoe kunnen we aankijken tegen bloedtransfusie?

Rudolf Steiner, de grondlegger van de antroposofie, leefde van 1861-1925.

Zijn werk wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde omvang en verscheidenheid. Het verbindende element in al zijn boeken en voordrachten is de integratie van spirituele kennis met de dagelijkse praktijk. Vanaf zijn eerste filosofische werken tot aan zijn laatste voordrachten voor o.a. artsen, leraren en kunstenaars laat Steiner zien hoe vrijwel iedere menselijke activiteit, van denken tot doen, inspiratie kan ontlenen aan een moderne ‘wetenschap van de geest’.

Steiners werk heeft geleid tot een antroposofische beweging met tal van praktische werkgebieden. Het meest bekend zijn de Vrije-Schoolpedagogie, de antroposofische geneeskunde en de biologisch-dynamische landbouw. Maar ook daarbuiten voelen mensen van allerlei beroepsrichtingen zich geïnspireerd door Steiners ideeën. Architecten en kunstenaars, wetenschapsbeoefenaars en mensen die in het bedrijfsleven actief zijn, laten hun werk door de antroposofie bevruchten. De bron waar deze inspirerende werking van uitgaat is te vinden in Steiners boeken en voordrachten.

 

6.95

Staat boek: Boekje is in goede staat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?