Vrouw in de schaduw
Dorinde van Oort

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

EAN

Een familiegeschiedenis.

Annetje Beets, kraamverpleegster, sterft op bijna 100 jarige leeftijd. Ze heeft dan g naam gemaakt, g roem verworven en niets gepresteerd dat een boek over haar zou kunnen rechtvaardigen. Ze heeft geleefd in de schadow van mensen die groter waren dan zij.
Wat haar leven echter zo bijzonder maakt, is de universele betekenis ervan. Vrouw in de schaduw gaat over hoe wij omgaan met familiegeschiedenis, conventies, moraal, en met onze passies.
Dorinde van Oort vond in de nalatenschap van haar familieleden zoveel aanwijzingen die leidden naar een groot familiegeheim, dat ze op onderzoek uitging en uiteindelijk het verhaal van Annetje Beets in romanvorm heeft opgetekend.

Het is een ongelooflijk verhaal waarin de vooraanstaande politicus en oud-burgemeester van Rotterdam P.J. Oud een belangrijke rol speelt. H was jarenlang Annetjes geheime, want getrouwde, minnaar. Als P.J. Oud tot kamerlid wordt gekozen, is er in zijn leven geen plaats meer voor Annetje. De jaren die volgen blijken vervuld te zijn van geheimen en intrigues. Een buitenechtelijk kind, scheve familieverhoudingen, een duister moordplan, en gekonkel over geld.
Het verhaal van Annetjes leven beslaat bijna de hele vorige eeuw. Maar Vrouw in de schaduw is een verhaal van alle tijden.

Als je dit boek gelezen hebt, kijk je nooit meer op dezelfde manier naar je familiefoto’s.

 

3.25

Staat boek: Boek is in nieuwstaat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?