De nieuwe jakhalzen
Simon Reeve

Osama Bin Laden, Ramzi Yousef en de toekomst van het terrorisme.

Op 11 september 2001 verwoestten twee gekaapte vliegtuigen de Twin Towers van het World Trade Center in New York, en sindsdien bevindt de wereld zich in een oorlog met een vijand die niet door landsgrenzen te traceren is. De sporen hebben geleid naar het omvangrijke terroristische netwerk van de Saoedische miljonair Osama bin Laden.
De nieuwe jakhalzen is het huiveringwekkende verslag van de Britse journalist Simon Reeve over het nieuwe terrorisme. Reeve heeft uitputtend onderzoek gedaan in onderzoeksarchieven en overheidsinstellingen, maar hij heeft zich ook inzage verworven in minder openbare bronnen en geheime rapporten. Vele betrokkenen, zoals regeringsvertegenwoordigers, FBI-agenten en spionnen, hebben hem voorzien van informatie.
Aan de hand van de bekendste terroristische aanslagen van de afgelopen jaren, die van Ramzi Yousef op het WTC in 1993 en op de ambassades in Kenia en Tanzania in 1998, schept Reeve een huiveringwekkend beeld van Osama bin Laden, de meest gezochte terrorist ter wereld, zijn organisatie, en de grote gevaren die de westerse samenleving bedreigen. Simon Reeve is journalist. Hij heeft zich inmiddels bewezen als een van ‘s werelds grootste experts op het gebied van corruptie, georganiseerde misdaad en terrorisme. ‘Op internationaal nieveau is de enige vorm van terrorisme waar de Verenigde Staten de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad, die van Osama bin Laden en daarvoor Ramzi Yousef.’ Oliver ‘Buck’ Revell, voormalig vice-directeur van de FBI ‘Ja, ik ben een terrorist, en daar ben ik trots op.’ Ramzi Yousef ‘Als Rusland verwoest kan worden, kunnen we de Verenigde Staten ook onthoofden.’ Osama bin Laden

4.95

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, kleine naamsvermelding op schutblad, eerste druk

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?