Business spiritualiteit

Extra informatie

Staat

Nieuwstaat

Titel

Business spiritualiteit

Schrijver(s)

Paul de Chauvigny de Blot S.J., Petra Pronk

Uitgever

Ten Have

Publicatiedatum

2011

Aantal bladzijden

184

Genre

Management, esoterie

EAN

9789025957926

Een boek van en over de eerste hoogleraar Business Spiritualiteit op Nyenrode: Paul de Blot. Wat maakt hem zo bijzonder dat hij wordt gevraagd voor deze leerstoel? Wat behelzen zijn ideeën? Journaliste Petra Pronk interviewde de kersverse hoogleraar.

Business Spiritualiteit is een serieus alternatief voor de wijdverbreide managementstijl die alleen op winst, marktwerking en efficiency is gericht. Dit boek maakt duidelijk wat er nodig is voor een andere manier van ondernemen. Business Spiritualiteit is geen zweverig speeltje, maar een model waarbinnen idealisme en realisme een vruchtbare wisselwerking aangaan. Toegevoegde waarde is het resultaat. Vakmanschap is daarbij van groot belang, maar samenwerking onontbeerlijk. Alleen dan kom je tot een spiritualiteit die corporatief wordt gedragen. Een succesvolle onderneming beschikt zowel over corporatieve deskundigheid als over corporatieve spiritualiteit.

Voor Paul de Blot (1924) is de leerstoel Business Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit het hoogtepunt van zijn veelbewogen en werkzame leven. Nu kan hij zijn levensvisie doorgeven aan het bedrijfsleven. Maar zijn inzichten zijn ook toepasbaar in non-profitorganisaties zoals zorg- en onderwijsinstellingen. De lessen voor het bedrijfsleven zijn bovendien bijzonder waardevol voor het privéleven.

5.95

Staat boek: Boek is in nieuwstaat.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?