Wat is er misgegaan?
Bernard Lewis

Extra informatie

Staat

Titel

Schrijver(s)

Uitgever

Publicatiedatum

Aantal bladzijden

Genre

,

EAN

De betrekkingen tussen het westen en het Midden-Oosten.

Bernard Lewis stelt de vraag die menigeen sinds de gebeurtenissen van 11 september bezighoudt maar die velen in het Westen niet hardop durven uit te spreken: wat is er misgegaan met de islam? Lewis maakt duidelijk dat deze politiek incorrecte vraag in de wereld van de islam zelf niet ongebruikelijk is, en door Arabieren, Turken en moslims regelmatig wordt gesteld.
Hoe kon het gebeuren dat een hoogontwikkelde cultuur die veel uitheemse invloeden opnam en een belangrijk doorgeefluik vormde voor de westerse cultuur haar superioriteit en dominantie kwijtraakte? Lewis gaat in op de afwijzing van het concept van de scheiding van Kerk en Staat, en de ontkenning van gelijkwaardige positie van de vrouw in de moslimsamenlevingen.
In dit even elegante als diepgravende betoog geeft Lewis een indringende kijk op de historische verhouding tussen het Midden-Oosten en Europa en komt hij tot de conclusie dat de moslimwereld de gevangene van haar eigen geschiedenis zal blijven, zolang de neiging van islamitische regimes blijft bestaan om de zondebok elders, in het buitenland, te zoeken, en ze niet bereid zijn zelfkritisch te onderzoeken ‘wat er is misgegaan’.
Bernard Lewis is emeritus hoogleraar aan Princeton University en wordt beschouwd als de Anglo-Amerikaanse nestor van de wetenschap van het Midden-Oosten. Hij schreef talloze boeken over de cultuur en geschiedenis van Arabische wereld en de islam.

5.00

Staat boek: Boek is in uitstekende staat, kleine naamsvermelding op schutblad, eerste druk.

1 op voorraad

Waarom tweedehands boeken van boekenvinden.nl?